Kwekerij de Bonfut is MPS gecertificeerd

Verzorging

Hortensia (Hydrangea)

Geef de Hortensia een lichte standplaats, echter zonder direct zonlicht. De ideale temperatuur is 15 – 22°C. De planten ontwikkelen zich het beste in een frisse, tamelijk vochtige omgeving. Plaats de Hortensia daarom niet in de buurt van de verwarming.Hou de potgrond licht vochtig, deze mag niet uitdrogen.Laat geen overtollig water in de pot staan. Tijdens de groeiperiode kan tweemaal per maand plantenvoeding worden gegeven. 

 

Kerstster (Poinsettia)

Geef de Kerstster een lichte, zonnige standplaats. Zorg er echter voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron (verwarming) staat. De plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen 18 en 20°C. Hou de potgrond licht vochtig en laat deze niet uitdrogen. De Kerstster heeft weinig water nodig. Wanneer men te veel giet, zal de plant haar bladeren laten vallen. Voorkom daarom een ‘voetenbad’: onder in de pot mag nooit water staan. Het is aan te bevelen om de pot eens per week in lauwwarm water onder te dompelen tot er geen luchtbelletjes meer opstijgen. Laat daarna de plant uitdruppelen.

 

Deco Chrysant

Een Deco Chrysant kan goed leven op een zonnige standplaats. Door hem op een zonnige standplaats te zetten, komen alle bloemen goed open, iets wat waarschijnlijk niet gebeurd wanneer de plant op een te donkere standplaats gezet wordt. De hoeveelheid water die de plant nodig heeft is afhankelijk van de temperatuur en hoeveelheid licht wat de plant krijgt.

Wanneer de buitentemperatuur niet onder de 5 graden celsius zakt, kan de Deco Chrysant ook buiten geplaatst worden. Buiten worden de bloemen vaak harder en komen de kleuren beter tot zijn recht.

 

 

Kwekerij de Bonfut 2020   -   Algemene voorwaarden   Ontwikkeld door: VDL Solutions